Naturudspil kan bygge naturbro

​Både den nuværende regering og dens udfordrere i Socialdemokratiet og SF opruster på de grønne dagsordener, men få havde vel kunnet forestille sig, at dette også ville indebære en naturpolitisk satsning af så historisk rækkevidde, som S/SF har fremlagt, skriver forfatter og foredragsholder Rune Engelbreth Larsen i Altinget og fortsætter:

De to partier vil forøge arealet med urørt skov til 75.000 ha. Det er syv-otte gange så meget som i dag og ca. fire gange så meget, som vi langsomt vil nå op på med den nuværende regerings naturpakke fra 2016. For de 10.000 ha urørt skov, der er undervejs fra regeringen, skal jo desværre først "indfases". Dvs. sige, at der skal hugges løs, og naturværdierne dermed forarmes i en længere årrække, før skoven får lov til at være natur.

Ud over langt mere naturskov vil Socialdemokratiet oprette 15 naturreservater med vildere natur på sammenlagt 60.000 ha - svarende til hele Bornholms areal. Dvs. meget mere natur, hvor naturen kan udvikle sig som natur, bl.a. ved at udsætte vildheste og elge, der vil gavne den skrigende mangel på helårsgræssende dyr i dansk natur.

Socialdemokratiet har konkretiseret udspillet yderligere i planen ”Danmark skal igen være grøn stormagt”, der meget passende blev offentliggjort et døgns tid efter Jakob Elleman-Jensens overtagelse af Miljø- og Fødevareministeriet.

Læs hele klummen - eller kom til DSLs stand på Naturmødet 2018 i Hirtshals, hvor du kan give din mening til kende.

Vidste du at...

DSL har udarbejdet tre profilpjecer om medlemmernes kvalifikationer og arbejdsområder.

 Find pjecerne

​Vidste d​​u at ...

du som studerende og medlem af DSL får en lang række fordele. Fx en studieforsikring til en god pris.

Find medlemsfordelene

DSLhjemmesidelogo-underside lille.jpg 

Bladet er foreningens medlemsblad. Bladet skal styrke medlemmernes position på arbejdsmarkedet og deres kompetenceudvikling.

Læs seneste udgave

 

DSL

Søg
Peter Bangs Vej 30
2000 Frederiksberg
CVR: 4936 6728
Tlf.: +45 33 23 00 45
E-mail: dsl@skovogland.dk