Forskere vil forhindre at dit juletræ taber nålene

​Danskernes yndlings-juletræ, nordmannsgranen, taber nålene på det inderste af grenene. Og det koster juletræsavlerne mellem 20 og 50 millioner kroner hvert år. Nu er forskere fra Københavns Universitet begyndt at undersøge, om den udbredte juletræsskade skyldes dårlige gener i familien.

Ingen vil betale fuld pris for et halvskaldet juletræ. Mangelsygdommen, der får nordmannsgranen til at tabe sine nåle på det inderste af grenene, kaldes "bare skuldre" og branchen vurderer, at man årligt mister mellem 20 og 50 millioner kroner, fordi det sænker prisen på juletræerne eller ligefrem gør dem usælgelige.

I de seneste år har branchen haft fokus på, at fænomenet, der får træerne til at blive halvskaldede eller misfarvede, skyldes mangel på magnesium, og at det derfor er noget, man kan gøde sig ud af. Det er dog stadig ikke lykkedes at knække koden for plantesygdommen. Forskere fra Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet peger nu på, at magnesiummangel ikke er hele forklaringen, men at nogle juletræer kan være mere genetisk disponeret for at få "bare skuldre" end andre.

Læs mere her

Vidste du at...

DSL har udarbejdet tre profilpjecer om medlemmernes kvalifikationer og arbejdsområder.

 Find pjecerne

​Vidste d​​u at ...

du som studerende og medlem af DSL får en lang række fordele. Fx en studieforsikring til en god pris.

Find medlemsfordelene

DSLhjemmesidelogo-underside lille.jpg 

Skov&Land er foreningens medlemsblad. Bladet skal styrke medlemmernes  position på arbejdsmarkedet og deres kompetenceudvikling.

Læs seneste udgave

 

DSL

Søg
Peter Bangs Vej 30
2000 Frederiksberg
CVR: 4936 6728
Tlf.: +45 33 23 00 45
E-mail: dsl@skovogland.dk