Dimission på Skovskolen 2020: " Vær selv den forandring, du ønsker at se i verden"

​Med Ghandis berømte ord er i alt 93 færdiguddannede natur- og kulturformidlere, have- og parkingeniører og skov- og landskabsingeniører sendt ud i verden fra Skovskolen i Nødebo.

Intet var som det plejede – og så alligevel: Igen i år kunne Skovskolen i Nødebo, der hører under Københavns Universitet, sige stort tillykke til tre hold dimittender fra de videregående uddannelser til hhv. natur- og kulturformidler, have- og parkingeniør og skov- og landskabsingeniør.

Taler og træer
Både studerende og ledelse var lykkelige for, at de seneste lempelser mht. afstandskrav gjorde det muligt at holde en dimission. Og selv om det blev i flere omgange og uden pårørende, fik dimittenderne både taler og træer; helt som de plejer.

Det er fast tradition at give træer i dimissionsgave på de tre uddannelser: Natur- og kulturformidlerne fik hver et æbletræ, have- og parkingeniørerne en ægte kastanje og skov- og landskabsingeniørerne et egetræ.

Vigtigt at kende erhvervet
Forstander Thomas Færgeman havde et par travle dage, i det han talte til alle tre dimissioner.
 
Thomas Færgeman understregede vigtigheden af at kende til arbejdsgiverne og arbejdspladserne. Alle tre uddannelser er nemlig af typen professionsbachelor. Det betyder, at uddannelsen inkluderer praktik.

Lærer at lede
Ud over Ghandicitatet om selv at være den forandring, man ønsker, kom et andet af Ghandis udsagn derfor naturligt på banen: At en smule praksis er mere værd end tonsvis af prædikener.

Uddannelserne giver desuden kompetencer til at lede både projekter og mennesker. Begge dele er der brug for derude, sagde Thomas Færgeman og tilføjede, at ”I kan levere fra dag 1.”

NAKU-dimission:
dimission-naku-2020-01 - mindre.jpg
HOPI-dimission:
HOPI - 2020 - mindre.jpg
SLing-dimission:
SLING 2020 - mindre.jpg

Vidste du at...

DSL har udarbejdet tre profilpjecer om medlemmernes kvalifikationer og arbejdsområder.

 Find pjecerne

​Vidste d​​u at ...

du som studerende og medlem af DSL får en lang række fordele. Fx en studieforsikring til en god pris.

Find medlemsfordelene

DSLhjemmesidelogo-underside lille.jpg 

Bladet er foreningens medlemsblad. Bladet skal styrke medlemmernes position på arbejdsmarkedet og deres kompetenceudvikling.

Læs seneste udgave

 

DSL

Søg
Peter Bangs Vej 30
2000 Frederiksberg
CVR: 4936 6728
Tlf.: +45 33 23 00 45
E-mail: dsl@skovogland.dk