DSL’erne i en coronatid - klarer sig bedre end samme tid sidste år

​Trods stigende arbejdsløshed i Danmark på grund af coronakrisen klarer DSL’erne sig rigtigt godt på arbejdsmarkedet – faktisk så godt, at færre har meldt sig ledige i april i år end sidste år.

​Coronakrisen har medført et faldende aktivitetsniveau i mange virksomheder, og det har ført til en større arbejdsløshed. Fra mandag den 9. marts og frem til 30. april har 97.716 personer meldt sig nyledige.

Det viser en opgørelse fra jobindsats.dk, der som en del af Beskæftigelsesministeriets COVID-19 beredskab foretager en overvågning af situationen på arbejdsmarkedet, hvor ledighedstallene opgøres dagligt. Det er en stigning på 47.057 ledige, når antallet af afmeldte ledige i samme periode trækkes fra.

I DSL har vi allerede tidligere kunnet konstatere, at den stigende ledighed ikke ser ud til at ramme DSL's medlemmer. Tal fra FTFa, som er den a-kasse, DSL samarbejder med, viser, at der fra den 9. marts og frem til midten af april bare var ti DSL'ere, der meldte sig ledige.

I hele marts måned meldte ni medlemmer af foreningen sig som nyledige, hvilket er præcis samme antal som i marts 2019.

Men nu viser opdaterede tal for hele april, at det faktisk i øjeblikket går bedre for DSL'ernes ledighed i år end på samme tidspunkt sidste år. Seks medlemmer af foreningen har meldt sig ledige i april 2020, mens antallet i samme periode sidste år var 14 nyledige, altså otte mere end i år.

I hele perioden fra den 9. marts og frem til den 30. april har i alt 11 DSL'ere meldt sig nyledige. Dermed fortsætter DSL'erne med at klare sig rigtig godt gennem coronakrisen. 

DSL ledige 2020 april - ny-1.jpg

Kilde: FTFa

Vidste du at...

DSL har udarbejdet tre profilpjecer om medlemmernes kvalifikationer og arbejdsområder.

 Find pjecerne

​Vidste d​​u at ...

du som studerende og medlem af DSL får en lang række fordele. Fx en studieforsikring til en god pris.

Find medlemsfordelene

DSLhjemmesidelogo-underside lille.jpg 

Bladet er foreningens medlemsblad. Bladet skal styrke medlemmernes position på arbejdsmarkedet og deres kompetenceudvikling.

Læs seneste udgave

 

DSL

Søg
Peter Bangs Vej 30
2000 Frederiksberg
CVR: 4936 6728
Tlf.: +45 33 23 00 45
E-mail: dsl@skovogland.dk