Arbejdstilsynet skruer op for tilsynet efter coronakrisen

​Fra mandag den 18. maj er Arbejdstilsynet tilbage med forøget kraft og kan føre tilsyn med 2/3 af den kapacitet, der var før coronakrisen. Et vigtigt skridt, mener FH, der dog ikke forstår, hvorfor tilsynet ikke er tilbage for fuld styrke i en tid, hvor sikring af medarbejderes sikkerhed og sundhed er essentiel.

Den 11. maj skrev FH, DSL’s hovedorganisation, på deres hjemmeside om det store behov for, at Arbejdstilsynet kom tilbage for at sikre en ordentlig og tryg genåbning i de kommende måneder. 

Det er nu blevet en realitet, da tilsynet fra mandag den 18. maj skruer op for tilsynet fra 1/3 til 2/3 af den kapacitet, de havde før krisen, og næstformand i FH, Morten Skov, glad for, at politikerne har lyttet til fagbevægelsens opråb:

”Jeg er rigtig glad for, at politikerne har lyttet til vores kritik, for i denne coronatid er Arbejdstilsynet måske vigtigere end nogen sinde før,” siger han ifølge FH og fortsætter:

”Vi skylder de mange tusinde lønmodtagere, som går på arbejde under coronaepidemien, at de har et sundt og sikkert arbejdsmiljø. Derfor er det godt, at Arbejdstilsynet kommer tilbage og fører tilsyn. Men det er også vigtigt og af afgørende betydning for vores samfund. For hvis ikke der kommer styr på smitterisikoen ude på arbejdspladserne, så risikerer vi øget nedlukning i stedet for genåbning,” siger Morten Skov.

Trods glæden over yderligere kapacitet hos Arbejdstilsynet havde FH dog gerne set, at Arbejdstilsynet var tilbage for fuld styrke, da der er nok at tage fat på for tilsynet. 

FH får dagligt meldinger fra fagforeninger og tillidsvalgte, bl.a. om manglende værnemidler, at den generelle hygiejne er mangelfuld, og at mange arbejdsgivere ikke prioriterer coronaretningslinjerne. 

”Det er ikke nok, at man kun åbner delvist op, når det drejer sig om noget så vigtigt som sikkerheden og sundheden på de danske arbejdspladser. Ingen skal blive syge af at gå på arbejde, og med corona hængende over os ligger der et kæmpe stykke arbejde i at skabe tryghed for medarbejderne,” siger Morten Skov ifølge FH.

Argumentet for kun en delvis genåbning fra politisk side er, at de tilsynsførende ikke må være smittespredere, og at tilsynet derfor skal begrænses. 

Men Morten Skov køber ikke argumentet om, at Arbejdstilsynets tilsynsførende ikke må være smittespredere, og at tilsynet derfor skal begrænses:

”Det er jo absurd, at det på én og samme tid skulle være sikkert for medarbejderne at være på arbejdspladsen, men ikke sikkert nok, til at man kan føre tilsyn.  Det svarer lidt til, at man siger til politiet, at de ikke må rykke ud og se om, der sidder for mange samlet på Islands Brygge, fordi de så risikerer at smitte dem, der sidder der. Det giver ingen mening. Arbejdstilsynet er jo netop en samfundskritisk funktion på linje med politiet.”Vidste du at...

DSL har udarbejdet tre profilpjecer om medlemmernes kvalifikationer og arbejdsområder.

 Find pjecerne

​Vidste d​​u at ...

du som studerende og medlem af DSL får en lang række fordele. Fx en studieforsikring til en god pris.

Find medlemsfordelene

DSLhjemmesidelogo-underside lille.jpg 

Bladet er foreningens medlemsblad. Bladet skal styrke medlemmernes position på arbejdsmarkedet og deres kompetenceudvikling.

Læs seneste udgave

 

DSL

Søg
Peter Bangs Vej 30
2000 Frederiksberg
CVR: 4936 6728
Tlf.: +45 33 23 00 45
E-mail: dsl@skovogland.dk