17 millioner i tilskud til 22 sundhedsprojekter

Mange undersøgelser peger på, at naturoplevelser er et effektivt middel til at øge fysisk, social og mental sundhed. Friluftsrådet har derfor besluttet at give 17 mio. kr. i tilskud til 22 projekter under fokusområdet ”Friluftsliv skaber sundhed” som afprøver, hvordan friluftsliv kan bruges i sundhedsindsatser for specifikke målgrupper.

Der er givet tilskud til både større udviklingsprojekter og til lokale initiativer. Sammenslutningen af Unge med Handicap har fået bevilliget 3 mio. kr. til projektet ”Outsider”, der skal gøre det muligt for unge med handicap at deltage i natur- og friluftsaktiviteter, og Dansk Surf og Rafting Forbund har fået 2,3 mio. kr. til projektet ”Fri på vandet”, der bla. skal forankre surf og up paddle som sundhedsfremmende aktiviteter for personer med stress, angst og depression. Blandt de lokale initiativer har ex. Kirkens Korshær i Aarhus fået 62.600 kr. til at tage de socialt udsatte grønlændere med på tur i båd og havkajakker.

"Der er et stort potentiale i at bruge friluftsliv i sundhedsindsatser, men det er endnu et meget nyt felt, som vi gerne vil være med til at udvikle og udbrede. Det er nogle meget spændende og nyskabende projekter, som på forskellig vis afprøver nye metoder til at fremme sundhed gennem friluftsliv. Vi glæder os meget til at følge projekterne," siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

Friluftsrådet ønsker med uddelingen at knytte et stærkere bånd mellem friluftslivets organisationer og aktører på sundhedsområdet. Kravet til projekterne har derfor også været, at de bygger bro mellem civilsamfundsorganisationerne og aktører på sundhedsområdet.

Se listen over tilskud ”Friluftsliv skaber sundhed

Læs pressemeddelelsen fra Friluftsrådet

Vidste du at...

DSL har udarbejdet tre profilpjecer om medlemmernes kvalifikationer og arbejdsområder.

 Find pjecerne

​Vidste d​​u at ...

du som studerende og medlem af DSL får en lang række fordele. Fx en studieforsikring til en god pris.

Find medlemsfordelene

DSLhjemmesidelogo-underside lille.jpg 

Bladet er foreningens medlemsblad. Bladet skal styrke medlemmernes position på arbejdsmarkedet og deres kompetenceudvikling.

Læs seneste udgave

 

DSL

Søg
Peter Bangs Vej 30
2000 Frederiksberg
CVR: 4936 6728
Tlf.: +45 33 23 00 45
E-mail: dsl@skovogland.dk