Etablering af virksomhed

​Når du har besluttet dig for at blive selvstændig er der forskellige muligheder, når du skal etablere din virksomhed. Du kan vælge privateje eller en selskabsform.

​Privat ejet virksomhed:

  • Personligt ejet enkeltmandsvirksomhed
  • Interessentskab (I/S)

Selskabsform:

  •  Iværksætterselskab (IVS)
  •  Anpartsselskab (ApS)
  •  Aktieselskab (A/S)

Før du beslutter dig for, hvilken virksomhedsform du skal vælge, er det vigtigt, at du sætter dig ind i de regler, der er gældende og meget forskellige, for eksempel om kapitalkrav, omsættelighed og hæftelse. Nedenfor finder du en kort beskrivelse af de forskellige former.

Også beskatning er afhængig af virksomhedsform. Derfor anbefaler DSL, at du altid drøfter etableringen med din revisor. Reglerne kan du blandt andet finde i Skats vejledning (skat.dk).

Både hos Erhvervsstyrelsen og SKAT kan du finde gode råd og vejledning om virksomhedsetablering.  Det er også på disse hjemmesider, at du kan finde oplysninger om andre virksomheder og hvor du kan indberette en række obligatoriske oplysninger.

Herudover er startvaekst.dk en rigtig god hjælp til at komme i gang.  Her finder du svar på mange af de spørgsmål, som opstår. Du kan også deltage i kurser og arrangementer for nystartede. Ligeledes finder du mange nyttige redskaber til virksomhedsudvikling. Desuden kan du finde oplysning om, hvad dit regionale væksthus kan tilbyde af personlig rådgivning.

Vidste du at...

DSL har udarbejdet tre profilpjecer om medlemmernes kvalifikationer og arbejdsområder.

 Find pjecerne

​Vidste d​​u at ...

du som studerende og medlem af DSL får en lang række fordele. Fx en studieforsikring til en god pris.

Find medlemsfordelene

DSLhjemmesidelogo-underside lille.jpg 

Bladet er foreningens medlemsblad. Bladet skal styrke medlemmernes position på arbejdsmarkedet og deres kompetenceudvikling.

Læs seneste udgave

 

DSL

Søg
Peter Bangs Vej 30
2000 Frederiksberg
CVR: 4936 6728
Tlf.: +45 33 23 00 45
E-mail: dsl@skovogland.dk