Informationsmateriale til TR

​Læs også: Konflikt ABC og Strejke og lockout - hvad betyder det for dig?

Læs mere om OK 18

SIDSTE NYT:

Der er her til aften lørdag den 28. april landet et godt resultat på det statslige område, og dermed er der aftaler på plads for samtlige offentlige ansatte i både kommuner, regioner og stat.

Med OK-forliget på statens område har vi fået #EnLøsningForAlle ansatte i den offentlige sektor. Det er godt for fællesskabet og for fremtiden i dansk fagbevægelse, siger Bente Sorgenfrey.

Læs mere

Der er i nat (28.4) indgået forlig på det regionale område mellem arbejdsgiverne i Danske Regioner og de faglige organisationer, der ikke indgik forlig natten til onsdag.

Forliget omfatter FTF- og AC-organisationernes medlemmer. Med aftalen i nat er overenskomsten for samtlige 120.000 ansatte i regionerne på plads.

Læs mere

I Forligsinstitutionen er der på det kommunale område nu opnået enighed om en aftale om OK18 for godt 500.000 kommunalt ansatte. 

Læs mere

*

Konflikten er udsat i 14 dage - for anden gang
Efter 5 timers overtid valgte forligsmanden onsdag den 18. april kl. 05 at udsætte den varslede konflikt i endnu 14 dage. Det betyder, at en strejke først kan træde i kraft efter den 6. maj og en lockout efter den 12. maj.

Bryder forhandlingerne sammen inden for den nye 14 dages periode, træder både strejke og lockout i kraft på 5. dagen. Parterne er indkaldt til møde igen hos forligsmanden på fredag den 20. april. 

*


Planlæg og deltag i aktiviteter under konflikten

Vi har brug for dig til at vise, at vi sammen kæmper for vores velfærd og den danske model. Vil du være med til at planlægge aktiviteter under konflikten eller har en god ide, kan du sende den ind til DSL  - og vi markedsfører den for dig på Danmarkskortet hurtigst muligt. Her kan du også få et overblik over andre fagforeningers lokale og regionale arrangementer.

Du kan ligeledes orientere dig i idekataloget, som du finder TH på denne side, og få ny inspiration. Du finder også tilmeldingsblanketten til aktiviteteter TH på denne side.

*

Overenskomstforhandlingerne på hele det offentlige område er i gang. Inden 1. april skal aftalerne være forhandlet på plads.

Ved de kommende forhandlinger vil DSL først og fremmest arbejde for:
  • At fremgangen i dansk økonomi også afspejler sig i din løn. Den skal matche den private lønudvikling og mindst følge med prisudviklingen.
  • At dine rettigheder sikres – det gælder i forhold til arbejdstid, fridage og den betalte frokostpause og ved flytning af og mobilitet mellem arbejdspladser.

Du kan se listen over DSLs krav her (nederst på siden)

Herunder har vi samlet forskelligt informationsmateriale, du kan bruge i dit TR-arbejde. 

Faktaark:
Faktaark: Den betalte spisepause er en overenskomstrettighed
Faktaark: Statens arbejdsmarked i tal
Faktaark: Opgøret om lærernes arbejdstid
Faktaark: Ens lønudvikling er en fælles interesse

Fakta om løngab. I fællesskab har ​CFU og Moderniseringsstyrelsen analyseret den statslige lønudvikling og reguleringsordning mv. Læs analysen

Konflikt:
Medlemskab og konfliktunderstøttelse
KL og RLTN - Konfliktvejledning
CO10 - Konfliktvejledning


Siden opdateres løbendeVidste du at...

DSL har udarbejdet tre profilpjecer om medlemmernes kvalifikationer og arbejdsområder.

 Find pjecerne

​Vidste d​​u at ...

du som studerende og medlem af DSL får en lang række fordele. Fx en studieforsikring til en god pris.

Find medlemsfordelene

DSLhjemmesidelogo-underside lille.jpg 

Skov&Land er foreningens medlemsblad. Bladet skal styrke medlemmernes  position på arbejdsmarkedet og deres kompetenceudvikling.

Læs seneste udgave

 

DSL

Søg
Peter Bangs Vej 30
2000 Frederiksberg
CVR: 4936 6728
Tlf.: +45 33 23 00 45
E-mail: dsl@skovogland.dk