Psykisk arbejdsmiljø

Det psykiske arbejdsmiljø omfatter mange aspekter. Det er fx forholdet til chefen, kollegaerne, kunderne, klienterne m.fl. Men det kan også være forhold omkring arbejdets organisering og balancen mellem ressourcer og krav.

Et godt psykisk arbejdsmiljø øger sandsynligheden for, at medarbejderne investerer det fornødne engagement og lever op til de ændrede krav i arbejdet. Det er således en fordel for virksomheden, hvis arbejdsgiveren skærper sin bevidsthed om, hvilke elementer der udgør et godt psykisk arbejdsmiljø.

Der findes i dag rigtig mange værktøjer til at sikre et godt psykisk arbejdsmiljø. Nogle af dem henvender sig til hele arbejdspladsen/afdelingen, mens andre er rettet mod det enkelte individ.

Der findes ingen facitliste og det er meget individuelt, hvad der virker for den enkelte. Videncenter for Arbejdsmiljø fortæller om psykisk arbejdsmiljø, og du kan også finde gode råd på Videncentrets Kampagneside om trivsel på arbejdspladsen

I listen til højre kan du finde værktøjer til, hvordan du forbedrer det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladsen samt forslag til, hvordan du skriver fx på Facebook.

Tre gode råd til at bevare et positivt arbejdsmiljø:

  • Vær på forkant
  • Vær bevidst om prioritering af opgaver
  • Prioriter tid til refleksion og inspiration i din kalender

Vidste du at...

DSL har udarbejdet tre profilpjecer om medlemmernes kvalifikationer og arbejdsområder.

 Find pjecerne

​Vidste d​​u at ...

du som studerende og medlem af DSL får en lang række fordele. Fx en studieforsikring til en god pris.

Find medlemsfordelene

DSLhjemmesidelogo-underside lille.jpg 

Bladet er foreningens medlemsblad. Bladet skal styrke medlemmernes position på arbejdsmarkedet og deres kompetenceudvikling.

Læs seneste udgave

 

DSL

Søg
Peter Bangs Vej 30
2000 Frederiksberg
CVR: 4936 6728
Tlf.: +45 33 23 00 45
E-mail: dsl@skovogland.dk